mail februari 2012

Van:  Balla en jasperina
Onderwerp:  Bezoek van Balla aan Bougaria
Datum: 3 februari 2013 10:37:23 GMT+01:00
Aan: Stichtingsbestuur
 
Hoi allemaal,
Kern is dat financiële afhankelijkheid van het dorp Bougaria van de Nederlandse Stichting Bougaria ongewenst is en zoveel mogelijk moet worden voorkomen.
Na zijn terug keer uit Guinee kan Balla het heugelijke feit vertellen dat zijn oom Segou, de echtgenoot van tante Kankouba, zich persoonlijk met de Stichting in Guinee gaat bemoeien.
Hij wil dat de bewoners zelf de leraar gaan betalen en dat er vanuit Nederland alleen facilitair (school, meubels en materiaal) bijgedragen wordt.
Oom Segou heeft zelf jaren een koranschool gehad en vind onderwijs van essentiëel belang. Balla is bij hem opgegroeid vanaf 7 jarige leeftijd toen zijn eigen vader naar Siguiri vertrok. Een Guinese stichting voor de organisatie van onderwijs vindt oom een erg goed idee en hij gaat zelf in het bestuur. We zijn er erg blij mee. Hij is een man van groot aanzien in Bougaria en zal ook zeker met de financiën een betrouwbaar persoon zijn die zich niet makkelijk laat bedotten. Hij staat bekend als streng en zeer sociaal. Naast hem zijn er zeker 5 andere personen die zich persoonlijk voor de zaak gaan inzetten, ook van buiten de familie van Balla.
Het draagvlak vanuit het dorp lijkt hiermee geborgen, evenals de financiële verantwoordelijkheid die het dorp op zich wil nemen t.a.v. de leerkracht.
 
Kortom: Bougaria heeft in de persoon van o.a. oom Segou een stevige vinger in de pap. Hoera!
 
Lieve groeten, Balla en Jasperina.